Ferrokov Kft. fémszerkezet-gyártó üzemének komplex fejlesztése, üzleti környezetének javítása a foglalkoztatás bővítésével

Ferrokov Kft. fémszerkezet-gyártó üzemének komplex fejlesztése, üzleti környezetének javítása a foglalkoztatás bővítésével

Projekt név: Ferrokov Kft. fémszerkezet-gyártó üzemének komplex fejlesztése, üzleti környezetének javítása a foglalkoztatás bővítésével

A Ferrokov Kft Uniós támogatásból komplex telephelyfejlesztést hajtott végre. Ez magában foglalta galvanizáló-felületkezelő csarnok bővítését az északi oldalon, illetve egy új nyitott tároló szín létrehozását, valamint megvalósult az új fűtési rendszer és napenergia hasznosító melegvizes rendszer kiépítése. Ezen kívül beszerzésre került 3 db anyagmozgatást segítő eszköz, korszerű irodai infrastruktúra, illetve kialakításra került egy hídmérleg. A beruházás 89 554 700 Ft uniós támogatás segítségével valósult meg.

A társaság megvalósította a kapacitásfejlesztést eredményező projektjét.

Az invesztíció hozzájárult a kapacitás, a hatékonyság-, illetve a hozzáadott érték növeléséhez, a társaság munkavállalóinak hosszú távú alkalmazásához.

A projekt során a Ferrokov Kft. – a megrendelések jövőbeni tendenciáira vonatkozó piackutatások alapján – komplex telephelyfejlesztést hajtott végre. Ez magában foglalta a jelenleg meglévő galvanizáló-felületkezelő csarnok északi oldalon történő bővítését, valamint egy új nyitott tároló szín létrehozását. Emellett új fűtési rendszer, és napenergiát hasznosító meleg vizes rendszer kerütl kialakításra. Az építészeti munkálatokon kívül új eszközök beszerzésére is sor került az alábbiak szerint: anyagmozgató eszközök, amelyek a felületkezelt termékeket eljuttatják az új csarnokba, az utókezelő munkálatok elvégzéséhez; a késztermékek súlyának méréshez szükséges közúti hídmérleg; valamint irodai informatikai infrastruktúra.

A projekt fő tevékenysége: épületek korszerűsítése-bővítése, új eszközök beszerzése, kötelező tájékoztatás, projekt szintű könyvvizsgálat.

A fejlesztés eredményeként megvalósult projektelemek többlet értékét jelenti, hogy a jelenlegi technológiához képest gyorsabban képesek pontosabb munkavégzésre az adott területen. Így mind a kapacitás, mind pedig a gyártási minőség javul.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 139 darab munkahelyet tud megőrizni, és tovább 23 darab új munkahelyet teremt.